Pasta - Těstoviny a jejich variace

Spaghetti al Pomodoro - originální recept

Zelená - bílá - červená = italské barvy. Italové jsou vlastenci nejen ke své trikoloře, její barvy pokud to jen jde promítají i do jiných sfér života a vaření je ta hned na druhém místě. Jedna z italských klasik a původních receptur, dá se říci základní kámen italské gastronomie  sládájící se...

Spaghetti Carbonara - originální recept

Spaghetti Carbonara nebo také "uhlířské špagety", pro mnoho je to klasický italský pokrm na rychlý teplý předkrm nebo vydatnou, ale rychlou večeři. Ale ve skutečnosti je to s trochou nadsázky vlastně "hemenex" s těstovinami...:-) Carbonara prý pochází z Říma, ale je na posouzení, zda jeho...

Těstoviny Bavette s hovězím masem na hříbkách s červeným vínem

Pro 3 osoby, příprava asi 40 minut Ingredience: 3 plátky hovězího zadního masa 1 velká cibule 3 stroužky česneku sůl, pepř, hrst čerstvého nebo sušeného tymiánu 2 lžíce olivového oleje extra vergine Sasso 250ml perlivého vína Fragolino 1 hrska sušených hříbků 210 g těstovin Bavette Barilla 1/2...

Teplý salát Penne e Tre Formaggi

Pro 4 osoby, velmi snadné Doba přípravy: 20 minut Ingredience: 200 g Těstovin Penne Barilla 100 g Prossiuto Crudo 10 černých oliv 200 g mozzarely 50 g Grana Padano 50 g Parmigiano 400 g loupaných krájených rajčat De Rica 2 lž olivového oleje Extra Vergine Dante tymián, bazalka súl,...

Fusili s cuketami, rajčaty a sýrem Pecorino

4 porce, 15 minut, bílé víno 350 g Fusilli...

Mezze Maniche Rigate se šunkou a houbami

4 porce,  25 minut,  bílé víno 350 g Mezze Maniche...

Bucatini se slaninou a cuketami

4 porce, 40 minut 350g Bucatini Barilla                                       100 g slaniny 600 g...

Penne Rigate v sýrové omáčce s chřestem

4 osoby, 15 minut 350 g Mezze Penne Rigate 200 g chřestu nakrájeného na kolečka 100 g smetany 80 g čerstvého sýra 2 lžíce olivového oleje extravergine 1 žloutek ½ šalotky sůl a bílý pepř Na oleji nechejte zezlátnout šalotku, přidejte chřest a poté 2 naběračky vody. Ochuťe solí a...

Spaghettini s paprikami a salátem Rucola

4 porce, 15 minut 350g  Spaghettini zn. Barilla 150 g žlutých paprik 150 g červených paprik 60ml olivového oleje extra vergine 30g cibule na jemno 20 g zelené Rucoly sůl Cibulku orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Papriky oloupeme,  nakrájíme na plátky a přidáme...

Pipette Rigate v "zelené omáčce"

4 porce, 30 minut 350g Pipette Rigate zn Barilla 200 g čerstvého sýra Ricotta, (Lučina nebo pomazánkové máslo J) 200 g lístků čerstvého salátu 40 g strouhaného Parmazánu 1 sklenička plnotučného mléka muškátový oříšek sůl, čerstvě namletý pepř   Najemno nasekané, v páře...