Pasta - Těstoviny a jejich variace
Spaghetti al Pomodoro - originální recept
Zelená - bílá - červená = italské barvy. Italové jsou vlastenci nejen ke své trikoloře, její barvy pokud to jen jde promítají i do jiných sfér života a vaření je ta hned na druhém místě. Jedna z italských klasik a původních receptur, dá se říci základní kámen italské gastronomie sládájící se...
Spaghetti Carbonara - originální recept
Spaghetti Carbonara nebo také "uhlířské špagety", pro mnoho je to klasický italský pokrm na rychlý teplý předkrm nebo vydatnou, ale rychlou večeři. Ale ve skutečnosti je to s trochou nadsázky vlastně "hemenex" s těstovinami...:-)
Carbonara prý pochází z Říma, ale je na posouzení, zda jeho...
Těstoviny Bavette s hovězím masem na hříbkách s červeným vínem
Pro 3 osoby, příprava asi 40 minut
Ingredience:
3 plátky hovězího zadního masa
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř, hrst čerstvého nebo sušeného tymiánu
2 lžíce olivového oleje extra vergine Sasso
250ml perlivého vína Fragolino
1 hrska sušených hříbků
210 g těstovin Bavette Barilla
1/2...
Teplý salát Penne e Tre Formaggi
Pro 4 osoby, velmi snadné
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
200 g Těstovin Penne Barilla
100 g Prossiuto Crudo
10 černých oliv
200 g mozzarely
50 g Grana Padano
50 g Parmigiano
400 g loupaných krájených rajčat De Rica
2 lž olivového oleje Extra Vergine Dante
tymián, bazalka
súl,...
Fusili s cuketami, rajčaty a sýrem Pecorino
4 porce, 15 minut, bílé víno
350 g Fusilli...
Mezze Maniche Rigate se šunkou a houbami
4 porce, 25 minut, bílé víno
350 g Mezze Maniche...
Bucatini se slaninou a cuketami
4 porce, 40 minut
350g Bucatini Barilla 100 g slaniny
600 g...
Penne Rigate v sýrové omáčce s chřestem
4 osoby, 15 minut
350 g Mezze Penne Rigate
200 g chřestu nakrájeného na kolečka
100 g smetany
80 g čerstvého sýra
2 lžíce olivového oleje extravergine
1 žloutek
½ šalotky
sůl a bílý pepř
Na oleji nechejte zezlátnout šalotku, přidejte chřest a poté 2 naběračky vody. Ochuťe solí a...
Spaghettini s paprikami a salátem Rucola
4 porce, 15 minut
350g Spaghettini zn. Barilla
150 g žlutých paprik
150 g červených paprik
60ml olivového oleje extra vergine
30g cibule na jemno
20 g zelené Rucoly
sůl
Cibulku orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Papriky oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme...
Pipette Rigate v "zelené omáčce"
4 porce, 30 minut
350g Pipette Rigate zn Barilla
200 g čerstvého sýra Ricotta, (Lučina nebo pomazánkové máslo J)
200 g lístků čerstvého salátu
40 g strouhaného Parmazánu
1 sklenička plnotučného mléka
muškátový oříšek
sůl, čerstvě namletý pepř
Najemno nasekané, v páře...