Základní recepty

Pizza - základní recept na těsto

Jak jsem se již několikrát zmínila, jsou recepty, které neměním a jsou naopak takové, o kterých se domnívám, že je třeba je pořád ještě zdokonalit. A ten na pravou originální italskou pizzu patří do té druhé kategorie. Vždy když dostanu nějaký zajimavý typ - většinou hledám inspiraci přímo v...

Bešamel - Besciamella - Královna bílých omáček!

Bešamel - bílá omáčka, jinak označována za jejich královnu, prý pochází z Francie, ale je hojně používána hlavně v italské kuchyni na složené pokrmy typu lasagne a cannelloni, tedy zejména na zapékání. Je výtečná na zapékání masa, ryb a zeleniny.Její  lahodná jemná chuť a konzistence má...

Ragú alla Bolognese - základní recept

Ragú alla bolognese je typický element kuchyně  z kraje Emilia Romagna, jedná se o dušenou  směs sekaného masa a zeleniny. Je základem zejména pro pokrm  Lasagne alla Bolognese, který si také připravíme... Pro 4 osoby,příprava cca 45 minut Ingredience: 250 g hovězího masa (na...

Kouzlení s polentou aneb jak na polentové hranolky

S polentou lze skutečně kouzlit...kromě základní verze - kaše, z ní lze vyrobit efektní pláty, čtverce, tvarovat ji do forem, vytvořit knedlíky, placičky a také hranolky...ty v mém okolí zaznamenaly největší úspěch. Tak ji tedy věnuji vlastní stránku. Výborné jsou jak z bílé tak žluté...