Základní recepty
Pizza - základní recept na těsto
Jak jsem se již několikrát zmínila, jsou recepty, které neměním a jsou naopak takové, o kterých se domnívám, že je třeba je pořád ještě zdokonalit. A ten na pravou originální italskou pizzu patří do té druhé kategorie.
Vždy když dostanu nějaký zajimavý typ - většinou hledám inspiraci přímo v...
Bešamel - Besciamella - Královna bílých omáček!
Bešamel - bílá omáčka, jinak označována za jejich královnu, prý pochází z Francie, ale je hojně používána hlavně v italské kuchyni na složené pokrmy typu lasagne a cannelloni, tedy zejména na zapékání. Je výtečná na zapékání masa, ryb a zeleniny.Její lahodná jemná chuť a konzistence má...
Ragú alla Bolognese - základní recept
Ragú alla bolognese je typický element kuchyně z kraje Emilia Romagna, jedná se o dušenou směs sekaného masa a zeleniny. Je základem zejména pro pokrm Lasagne alla Bolognese, který si také připravíme...
Pro 4 osoby,příprava cca 45 minut
Ingredience:
250 g hovězího masa (na...
Kouzlení s polentou aneb jak na polentové hranolky
S polentou lze skutečně kouzlit...kromě základní verze - kaše, z ní lze vyrobit efektní pláty, čtverce, tvarovat ji do forem, vytvořit knedlíky, placičky a také hranolky...ty v mém okolí zaznamenaly největší úspěch. Tak ji tedy věnuji vlastní stránku.
Výborné jsou jak z bílé tak žluté...