Novinky
Italská láska - Focaccia
13.07.2014 23:05
Mezi ty nej nej topky italské kuchyně je pro mně pečivo zvané focacia...podobně jako pizza má tisíce podob, je chutná, rychlá, skvělá a hodí se skoro ke všemu - vyzkoušejte mou verzi - nezkame Vás...zde
Specialita od Neapole - Vesuvio
05.07.2014 23:00
Vesuv byl činný naposledy před 70ti lety...může tedy oživnout každým dnem...zkuste si to nanečisto a vyzkoušejte dobrůtku - mou inspiraci rovnou od Naepolských kuchařů...jmenuje se Vesuvio di Rigatoni nebo di Paccheri...návod na něj a taky kde sehnat potřebné ingredience hledejte zde
Kuřecí dobrota za 30 minut?! Jde to...
08.06.2014 23:08
Rychlá večeře? - Jde to a ještě se u toho pobavíte...zkuste tento recept a pochutnejte si s námi!
Pocta královně Margheritě!
04.06.2014 18:31
A když umíme udělat pizza těsto, upečme si královnu italské pizzy - úžasnou Margheritu s rajčaty, bazalkou a mozzarelou - ZDE Překvapí jednoduchostí a luxusní chutí - stačí použít kvalitní ingredience...
Pizza - těsto
04.06.2014 18:29
Má variace na základní recepis pizza těsta - netrhá se, krásně vykyne a upeče se dokřupava! návod zde - přidejte také své tipy do diskuze pod článkem na to jak uéct pizzu - budu ráda! :-)
Další italská klasika
01.06.2014 23:55
Tentokrát vybírám další italskou klasiku, a to Spaghetti al Pomodoro - opět rychlé, chutné a naprosto úžasné - prostě delikatesa - vyzkoušejte třeba jako chutnou a rychlou večeři , recept najdete zde
Italská rýže s kuřetem aneb "tenhle recept si fakt napiš, zlato"! :-)
23.05.2014 00:21
Měla to být jen rychlá večeře s dostupných ingrediencí a ejhle, už je to na blogu ZDE, chutnalo a potěšilo hlavně nejvyšší ocenění "vyleštěného " talíře a dovětku "Tohe si fakt napiš, zlato! " - Tak posudte sami...
Spaghetti Carbonara - uvařte to!
22.05.2014 00:03
A nebudte litovat - za minimum času maximum chuti a užitku aneb chutná, vydatná a efektní rychlovka do vaší kuchyně - vyzkoušejte ZDE
Vegetariánské bezlepkové chuťovky
09.05.2014 00:37
...nebo také tapas, chcete - li, to vše mohou být sedviče vyrobené z chutné a přirozeně bezlepkové polenty s voňavou nápní ze sušených rajčat a křupavé zeleniny. Návod na jednoduchou přípravu a suroviny naleznete zde
Šafrán, el azafrán, lo zafferano,...
25.04.2014 21:24
Pro mou novou rubriku - Abeceda koření - od písmena Š - jsem zvolila mé nejoblíbenější koření - šafránem - je to klenot nad klenoty a není zas tak nemožné tenhle nejdražší pokrm na světě použít také ve vaších kuchyních...:-) Z čeho je, jak se získává, proč je tak drahé a na co všechno lze využít...