Svatomartinská kachna na Tymiánu
Konfitovaná Svatomartinská husička na kmíně, dvoubarevné zelí a bramborové lokše
Pro 4 osoby, doba přípravy 4 hodiny
Ingredience:
1 husa 3kg
kmín, sůl
1 citron
4 stroužky česneku vcelku se slupkou
1 velký pekáč s víkem
1 hlávka červeného a 1 bílého zelí
1+1velká cibule
vinný ocet Ponti a ocet Balsamico Ortalli
sůl, pepř, bylinky
2 hrudky másla
600g brambor uvařených...
Svatomartinská kachna na Tymiánu s bramborovým "chlupatým" knedlíkem a dvojím zelím
Pro 4 osoby:
1 kachna 2200g
divoké koření (jalovec,nové koření,bobkový list)
několik větviček čerstvého tymiánu
sůl, pepř
1kg brambor
500 g mouka (možství upravte dle typu brambor) - těsto nesmí lepit
500 g červeného kysaného zelí
500 g bílého kysaného zelí
100 ml červeného vína
Z pár...